+45 96 67 09 00

Lystfiskerens guide til Nordvestkysten

Fyld bilen med waders, stænger og madding når ferien går til den nordjyske vestkyst. Her kan I opleve en mangfoldighed af fiskearter bide på krogen. Afhængig af lyst og temperament kan I vælge alt mellem en rolig dag i en fiskepark eller en tur på Nordsøens bølger.
Lysterfisker i waders ved kysten

Ferien skal holdes tæt på fiskevand, og I kan tilbringe mange timer i naturen sammen med fiskestangen, mens I med spænding venter på hugget.

Uanset om I er til spinde, flue eller blink, så har vi lavet den perfekte fiskeguide til jer, så fiskeriet i ferien bliver en succes.

Knæk og bræk!

Fisketegn og fiskekort

Vær opmærksom på, at alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal have et fisketegn (købes online på fisketegn.dk eller på det nærmeste turistkontor). I kan vælge mellem et dagskort, ugekort eller et årskort.

Fisketegnet gælder til hav- og kystfiskeri, samt til ferskvand. Når I fisker i vandløb og søer, skal I være opmærksomme på, at I skal have et lokalt fiskekort eller tilladelse fra lodsejeren.

Lystfiskerferie i sommerhus

Sommerhus ved Nordvestkysten er populært hos lystfiskere

Lystfiskeri kan med stor fordel kombineres med en ferie i sommerhus. Sommerhuset giver jer en base tæt på fiskevand, hvor grejet kan opbevares og fangsten kan fryses ned. I sommerhuset har I også den fordel, at I kan slappe af i en hjemlig atmosfære og lade op til næste dags fisketur. I kan tilberede dagens fangst til aftensmad og nyde den på terrassen sammen med en kold øl eller et glas vin.

Er I interesseret i havfiskeri eller mole- og havnefiskeri, så er et sommerhus i nærheden af Hirtshals, fx i Tornby syd for Hirtshals eller i Kjul vest for Hirtshals, det ideelle for jer. I bor i rolige omgivelser midt i naturen, og samtidig tager det kun 15–20 minutter at køre til havnen i Hirtshals.

Vælger I at bo i Kjul, er I også tæt på Hirtshals og I har heller ikke langt til Uggerby Å med mange gode fiskepladser, hvor I kan fange bækørred, havørred, ål, skalle og gedder.

Holder I ferie i Rødhus, Blokhus eller på strækningen op til Løkken, så er I lige i nærheden af gode fiskeparker og de flotte havørreder i Ryå.

Tjek vores fiskeguide ud og få et overblik over alle jeres muligheder for at komme ud i den smukke natur og fiske. Her finder I også tips til gode fiskepladser ved kysten og langs åerne, så I med garanti får en god fangst.

Havfiskeri

Familie fisker fra en fiskekutter

På Hirtshals havn er der rig mulighed for at komme med en fiskekutter og prøve kræfter med havfiskeri. Der er flere udbydere af fisketure og det er erfarne folk, der arrangerer turene på havet. Skipperne er typisk tidligere erhvervsfiskere, der kender havet som deres egen bukselomme. De ved, hvor de bedste fiskepladser er henne og gennem deres netværk på havnen, ved de også, hvor man skal sejle hen for at finde fisk på en given dag.

Der bliver tilbudt fisketure af forskellig varighed, så I har mulighed for enten at afprøve havfiskeriet på en kort 4 timers sejltur, hvilket egner sig godt til en familietur, eller tage på længere ture med overnatning og forplejning. Vil I helt ud til Det Gule Rev, der stækker sig langs vestkysten fra Hanstholm og til Skagen, skal I påregne en sejltur på 12 timer. Her kommer I ud til rigtig gode fiskepladser over skibsvrag og stentoppe.

Fangsten hives ombord på havfiskeri

Det er ofte torsk, der er målet for udflugten på åbent hav og de rigtig store torsk opholder sig helst på dybt vand. Fra Hirtshals tager det ikke mere end en times tid før dybden er på ca. 100 meter, så der er rig lejlighed til at hive et par store torsk med hjem. Det kan være en fordel at prøve sig lidt frem med grejet, når I fisker på åbent hav, for strømforholdene kan variere meget, og det kan bevirke at det er nødvendigt at bruge pirke på 500 gr.

Husk at tjekke vejrudsigten eller kontakte arrangøren af fisketuren aftenen før, da det afhænger af vejret om fisketuren bliver gennemført. Mød altid op i god tid, for alle passagerer skal registreres på en passagerliste. Tag praktisk og varmt tøj på og husk, at der altid er koldere ude på havet end på fastlandet.

Molefiskeri

Molefiskeri er populært på den nordjyske vestkyst

Der findes to moler på Nordjyllands vestkyst, og de bliver benyttet flittigt af lystfiskere, og begge moler har hver deres fordele for lystfiskere.

I Hirtshals kan I fiske fra den vestre mole. I kommer ud til molen af Vestmolevej, og kan praktisk talt køre lige ud til molespidsen. Der er også parkeringspladser langs molen. Molen er meget høj, ca. 4-5 meter og vanddybden er på ca. 8 meter. Afhængig af årstiden fiskes der efter fladfisk, sild, torsk og makrel, samt hornfisk. Selv ved blæst og oprørt hav er der ofte relativt stille i yderhavnen. Der kan forekomme en del trafik i Hirtshals havn, da den både rummer industri og færgeruter.

I 2015 blev læmolen i Løkken renoveret, så den yderste del af molen giver optimale forhold til lystfiskere. Der er nu mere plads, vandhaner til at skylle fiskene og gelænder med holder til fiskestangen. Løkken er en populær ferieby, og molen er et yndet sted for feriegæsterne at gå tur og sidde og nyde stemningen, så I kan forvente mange tilskuere, hvis I fisker fra molen i Løkken, især i sommerhalvåret. Hvis I ønsker at fiske i fred og ro for nysgerrige blikke, er det en god idé at fiske meget tidligt om morgenen. Fra molen i Løkken kan der typisk fanges makrel, hornfisk, rødspætte og skrubbe, og I kan også være heldige at få sej og torsk på krogen. Specielt ved fralandsvind og højvande er der gode betingelser for at få en god fangst.

Løkken er en hyggelig by med butikker, caféer og restauranter, og der hersker en dejlig afslappet feriestemning om sommeren. Pauserne fra fiskeriet kan tilbringes med at nyde stemningen i badebyen eller slappe af i sommerhuset. Hvis I har familien med og de ikke er interesseret i at fiske, byder Løkken på mange andre muligheder, så ingen behøver at kede sig i ferien.

Strandfiskeri

Den nordjyske vestkyst egner sig fint til strandfiskeri

Den lange, smukke kyststrækning langs Vesterhavet på Nordjyllands vestkyst består af den store Jammerbugt og den mindre Tannisbugt, og her er der gode muligheder for strandfiskeri. I kan bl.a. støde på havørred, pighvar, mørksej, rødspætte, skrubbe og slethvarre. Nogle steder er naturligvis fangstmæssigt bedre end andre, og i feriesæsonen vil pga. de mange badegæster være helt umuligt at fiske i nærheden af de populære badestrande i løbet af dagen. Strandfiskeri på Nordvestkysten er meget påvirket af vejr og vind. De bedste tidspunkter er tidligt om morgenen og ved en svag sydøstlig vind.

Fordelen ved strandfiskeri er at det ikke nødvendigvis kræver det helt store udstyr, og det kan udøves af både familier og øvede lystfiskere. Et par gummistøvler og en varm trøje er nok, og hvis målet med fiskerturen er fladfisk som skrubber og rødspætter, behøver I kun en lang og lidt kraftig fiskestang og et robust hjul, samt fladfiskeforfang og madding i form at sandorme, børsteorme eller små stykker sild. Chancerne for at få en fladfisk på krogen er størst i timerne op til højvande og ved højvande. Er I interesseret i isinger, skal der et par waders til, for isingen kommer ikke tættere på kysten end ca. 5 meters vanddybde. Fiskeri efter ising fra stranden kræver derfor, at I bevæger jer lidt ud i vandet.

Nr.Lyngby Strand, Kærsgaard strand og KjulStrandfiskeri i ferien

Mange af strandene på kyststrækningen fra Rødhus i syd og til Kjul Strand lidt nord for Hirtshals egner sig fint til strandfiskeri hele året, og udover fladfisk er der gode muligheder for at fange bl.a. torsk og havørred.

Lønstrup ved høfderne

Høfderne ved Lønstrup skaber levebetingelser for forskellige fiskearter, og tiltrækker også de fisk, der spiser dem. I kan fx parkere ved erhvervsfiskernes ophalerplads og gå sydpå ad stranden. Ved den sydligste høfde, ligger der et lille stenrev. Her kan I også være heldige at fange havørreder, der bruger stedet som standplads.

Tornby Strand ved stenrevet

Kører I til stranden ad nedkørslen lidt nord for Tornby i retning af Hirtshals og ca. 300 meter i sydlig retning, kommer I til et lille stenrev. Det består af store sten, men kan dog være sandet til efter en voldsom storm. Her holder mange typer af fisk til, som nyder godt af revets beskyttelse og føderigdom. Havørred, torsk og havbars kan forekomme.

Hirtshals fyr

Ud for Hirtshals fyr er der et stenrev tæt på kysten, og de store sten skaber strøm i vandet og giver desuden gode gemmesteder til fiskene. Stedet er populært blandt lystfiskere. Hold øje med tidevandet, da der kan være meget lille vanddybde ved lavvande. Her kan foruden fladfisk også fanges torsk, multe, makrel, havbars og havørred.

Åer på Nordveskysten

Lystfiskere nyder naturen ved åen

Uggerby Å har ry for at være et af de bedste fiskevande på Nordjyllands vestkyst. Her kan I fange havørred, bækørred, ål, skalle og gedder. I har mulighed for at få en stor havørred på krogen, for havørredstammen i Uggerby Å er unik netop pga. sin størrelse, hvor gennemsnitsvægten ligger på ca. 5 kilo.

Der er mange fiskepladser langs den 66 km lange, smukke Uggerby Å. Ved Gl. Elværk i Bindslev, kan I fiske på begge sider af elværket, og strækket giver til tider fine fisk, der står og hviler nedenfor fisketrappen. I forbindelse med shelterpladsen i nærheden af det Gl. Elværk er der toilet, bad og drikkevand.

Mellem Hirtshals og Tversted løber Uggerby Å ud i Vesterhavet, og langs udløbbets bredder er der også gode fiskepladser i naturskønne omgivelser. Et område øst for Uggerby Ås udløb er fredet natur og EU-Habitet, og her kan I opleve en stor rigdom af dyr og planter, hvoraf nogle af dem er sjældne. Vær opmærksom på at åen er fredet fra 16. november til 15. januar. Nedfaldsfisk er fredet til 1. april.

RyåLystfisker i smuk natur ved en å

Holder I ferie ved den nordjyske vestkyst, har I mulighed for at fiske i Vendsyssels største vandløb, der snor sig fra øst mod vest og til sidst løber ud i Limfjorden. Fiskeri i den nederste del af Ryå er alsidigt og spændende, og der bliver sørget for at bestanden af havørreder har det godt. Udover havørreder, kan I fange aborre, bækørred, laks, brasen, skaller m.m. Visse steder er Ryå op til 15-20 meter bred med en dybde på 2-4 meter.

Fiskepladserne på begge sider af Den Hvide Bro ved Rendbæk og Toftegaard bliver ofte benyttet af entusiastiske lystfiskere, der vil have en havørred med hjem. I finder broen over Ryå ved at køre ud af Søkærvej (559) i rundkørslen lige udenfor Pandrup og efter ca. 3 km dukker broen op.

Fiskeparker - Put and Take på Vestkysten

Blokhus fiskepark

Blokhus Fiskepark ligger kun ca. 5 km fra den populære ferieby Blokhus og tæt på den lidt større by Pandrup. Det er et naturskønt område med skov, klithede og naturligvis den lange, brede sandstrand ved Blokhus. Den ca. 30 år gamle fiskepark er blevet renoveret i 2016/2017, og på fiskeparkens ca. på 17 tdl. er der rig mulighed for at finde gode fiskepladser ved en af de syv Put and Take søer. Sammenlagt er der ca. 30.000 m2 fiskevand og søernes dybde varierer med op til 5 m. Der er borde og bænke, så I kan spise den medbragte mad og nyde den skønne natur, der omgiver Blokhus Fiskepark. Der er renseplads til dagens fangst ved indgangen, samt toilet.

Blokhus Fiskepark er handicapvenlig, hvilket betyder at handicappede har mulighed for tage bilen med ind i fiskeparken på afmærkede områder. Handicappede kan også komme rundt i en stor del af området, da mange af stierne er handicapvenlige.

Adresse: Kvorupvej 89, 9490 Pandrup

Løkken FiskeparkLystfisker viser sin fangst frem

Ca. 2,5 km fra Løkken by ligger Løkken Fiskepark, der består af to søer omkranset af en lævold og træer, så I altid kan fiske i læ for den til tider barske vestenvind. I fiskeparkens to søer er der bækørred og regnbueørred, og i højsæsonen bliver der udsat fisk dagligt. Resten af året kommer der nye fisk i søerne 1-2 gange om ugen. Hvis I ønsker at fiske om natten, er dette også muligt. Der er borde, bænke og læhuse ved søerne. Løkken Fiskepark er både børne- og handicapvenlig og der er renseplads med rindende vand, grill, toiletter og en bemandet kiosk, hvor I kan købe fiskeudstyr, madding, øl, is osv.

Adresse: Trudslevvej 87, 9480 Løkken

Gølstrup Fiskepark

Lidt nord for Løkken ved den lille by Gølstrup ligger Gølstrup Fiskepark lige ved hovedvejen. Her kan I finde ro og læ ved de tre søer, der er omgivet af høje træer og rørskov. Der udsættes dagligt ørred i størrelse fra 1-2 kilo, men også helt op til 12 kg. Det er ikke kun garvede lystfisker, der kan få sig en god fiskeoplevelse i Gølstrup Fiskepark, også familier kan tilbringe en hyggelig dag i fiskeparken. I kan købe orme i fiskeparken eller selv grave dem op. Der er borde og bænke, samt toilet i fiskeparken, og der er rensebord ved parkeringspladsen.

Adresse: Løkkensvej/Jelstrupvej, Gølstrup, 9480 Løkken

 • SPAR DKK 1093,-

  • Destination:

   Grønhøj

  • Pris:

   DKK 4750,-

  • Reg.nr.:

   12-0457

  • Personer:

   8

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   2

  • Hus:

   141 m2

  • Soverum:

   4

 • 10-3119
  Inkl. slutrengøring

  SPAR DKK 795,-

  • Destination:

   Tversted

  • Pris:

   DKK 4851,-

  • Reg.nr.:

   10-3119

  • Personer:

   8

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   2

  • Hus:

   123 m2

  • Soverum:

   4

  • Destination:

   Rødhus

  • Pris:

   DKK 4276,-

  • Reg.nr.:

   15-0287

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   97 m2

  • Soverum:

   3

 • SPAR DKK 745,-

  • Destination:

   Lønstrup

  • Pris:

   DKK 3358,-

  • Reg.nr.:

   11-0277

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   2

  • Hus:

   94 m2

  • Soverum:

   3