+45 96 67 09 00

Familien i fokus - eventyr og sjov i ferien

Jeres dagligdag er travl og mellem arbejde, skole og fritidsaktiviteter, er der ikke altid tid til at oplever de ting sammen, som I gerne vil. Men nu har I ferie og der er endelig tid til at være sammen som familie. Det er vigtigt, at børnene får en vellykket ferie, så de har fået lov til at bestemme meget af det, I skal lave i ferien. Det vigtigste er, at I hygger jer og har dejlige fælles oplevelser. I kan lide at tage på eventyr, komme ud og opleve og lave ting sammen. Bilen er pakket til hyggelige stunder i sommerhuset, hvor I hygger jer, når I ikke er på udflugter sammen. I vores ferieguide kan I læse om de forlystelsesparker og attraktioner, som er en stor oplevelse både for børn og voksne.

Fårup Sommerland, Saltum

Rutsjebanen Orkanen

En dag i Fårup Sommerland er et rigtig godt bud på en sjov oplevelse i ferien, som hele familien kan være fælles om. Her finder I forlystelser for enhver smag og aldersgruppe, og når I har betalt entreen, kan I prøve alle de ting I vil - igen og igen. Der er mange vilde rutsjebaner for de fartglade, der godt kan lide at det kilder i maven. For de mindre børn er der en kæmpe legeplads, køreskole, trampoliner og hoppepuder. I kan tage en tur i robåd, besøge det skøre hurlumhejhus, ride på heste, prøve skydebanen eller tage en tur i 4-D biograf. Der er også et stort udendørs badeland med vandrutsjebaner, vandkanon, bølgebassin og børnevandland for de mindste vandhunde.

Når sulten melder sig og I har brug for en pause fra leg og sjov, så er der masser af restauranter i Fårup Sommerland. I kan også tage grillkød med og grille det på den store grillplads, der ligger tæt på legepladsen. Har I picnickurv med, kan I nemt finde et roligt sted på en græsplæne, hvor i kan nyde madpakken i fred.

I kan leje en trækvogn i Fårup Sommerland, så I kan roligt pakke lidt ekstra mad og skiftetøj til børnene. En trækvogn er også en god idé, hvis I har mindre børn med, for Fårup Sommerland er et stort område. Fårup Sommerland er et velholdt og pænt område, og personalet er smilende og meget serviceminded. I kan downloade Fårup App’en gratis, så I har et overblik over parken og kan holde øje med ventetiden ved de otte store forlystelser.

Action House Funcenter, Løkken

Bowling

På dage, hvor det blæser eller regner, kan I tage i Action House i Løkken. Her er der alle muligheder for at have det sjovt sammen og konkurrere med hinanden. Vil I have spænding og fart overfeltet, så kan I slippe jeres indre racerkører løs og køre om kap på den store gokartbane. Man skal dog være minimum 7 år eller 120 cm, for at kunne køre i gokart. I kan også jagte hinanden i det nervepirrende laser game, hvor I har hele tre etager til at lege på. I kan også se, hvor gode I er til at ramme i den meget naturtro skydesimulator.

Der er desuden otte bowlingbaner i Action House, så hele familien kan samles om en hyggelig dyst om, hvem der får flest point. Børnebander sørger for bowlingkuglen ikke triller ud i renden, når det er børnenes tur, og de kan derfor rigtig slå sig løs og nyde at bowle med mor og far. I kan bestille børnebander ved personalet, så det bliver nemmere for jer at spille sammen både børn og voksne. Og mon ikke mor og far ville ønske, at de også kunne bruge børnebanderne en gang i mellem.

I det 300 kvm store legeland vil er børnene godt underholdt i mange timer og de får garanteret brændt noget energi af, mens de hopper, kravler og klatrer. For de helt små børn på 0-3 år er der en legezone. Husk at bestille tid.

Funcenter Hjørring

Pige leger i boldhav

Er I til arkadespil, så er arkadehallen i Hjørring Funcenter et slaraffenland for jer. Her er mange forskellige arkadespil, hvor I kan spille enten alene eller spille mod hinanden. Det store legeland lader ingen ønsker åbne, her kan børnene boltre sig i det tre etager store legetårn, skyde med boldkanoner, prøve klatrevæggen, hoppe i hoppeborg og meget mere. De mindste børn har deres eget legeområde, hvor de kan tumle rundt. Far og mor kan slappe af i sofaerne ved legelandet, så børnene er underopsyn.

På dage med godt vejr, kan I tage et slag minigolf på den udendørs 12 hullers minigolfbane med musik og sjove detaljer, som har åbent hele året rundt. I sommermånederne er der desuden Waterballs udenfor, hvor I bliver lukket ind i en stor plastikbold og sluppet løs i en pool, hvor I skal prøve at holde balancen.

Der er mange andre muligheder i Funcenter Hjørring, fx eventhallen, Lasergame, Skydebane og Paintball. Vil I prøve disse aktiviteter, skal I dog betale for min. 6 personer Husk at bestille tid.

Nordsøen Oceanarium, Hirtshals

På Nordsøen Oceanarium kan I dykke ned under havoverfladen i Nordsøen og blive fascineret, forundret og klogere på livet i Nordsøen. Det er en stor oplevelse at besøge Nordeuropas største akvarium, hvor I kommer helt tæt på livet i havet. I kan gå på opdagelse mellem de store akvarier og se forskellige typer af havlandskaber og møde dyrene, der bor der.

Hvordan ser livet ud ved et vrag? Hvilke fisk lever på sandbanker? Hvem bor på det dybeste sted i Nordsøen? Hvordan ser et rev med koraldyr og søanemoner ud? Alle jeres spørgsmål bliver besvaret af udstillinger og plancher, der fortæller om forskellige aspekter af Nordsøen, så som fiskeri, forskning og dyrenes liv.

I det anlægget udenfor kan I opleve de nysgerrige og legesyge gråsæler og spættede sæler. I det store oceanarium med 4,5 mio. liter havvand kommer I med ud på det åbne hav i Nordsøen, hvor der myldrer af liv. Her er store stimer af makreller, hajer og de populære klumpfisk. Det er imponerende oplevelse at stå foran det gigantiske oceanarium og se fiskene svømme lige forbi én eller opleve, når klumpfisken bliver fodret af en dykker.

Zoologisk Have, Aalborg

Giraffer på savannen i Aalborg Zoo

Det er altid en oplevelse at komme i Zoologisk Have, og i Aalborg Zoo kan I møde de mest populære dyr og alle deres venner. Det store anlæg med isbjørne er altid en publikumsmagnet. Her kan I være heldige at se de store bamser lege under vandet og svømme lige forbi ruden, hvor I står. På savannen venter girafferne, zebraerne og strudse på jer og i den afrikanske landsby kan I se vortesvin og dværgflodheste. I det subtropiske hus er der slanger, kaimaner og små frække aber. I klappezooen er der geder, kaniner og heste, som I kan komme helt tæt på og nusse. Husk at holde øje med dyrenes fodringstider, så I kan når dyrene får serveret deres mad.

Aalborg Zoo er en hyggelig have, som er smukt anlagt med blomsterbede og græsplæne, hvor I kan tage et hvil. På den store legeplads med naturtema er der sjove udfordringer for børn i alle aldre. Her kan de rigtig udfolde sig og få brugt noget energi, samtidig med at de lærer om dyrene gennem de forskellige aktiviteter. Når I bliver sultne, kan I købe mad i restauranten eller finde et bord med bænke, hvis I har taget jeres egen mad med.

Aalborg Zoo er med i det internationale arbejde med at bevare udryddelsestruede dyrearter og deres levesteder gennem international forskning og avlsarbejde, så når I besøger Aalborg Zoologiske Have er I samtidig med til at støtte dette arbejdet og hjælpe dyrene.

Kunsten, Aalborg

Kunsten Aalborg

Er I ikke vant til at gå på kunstmuseum, så prøv at udfordre jer selv med et besøg på Kunsten i Aalborg. Her kan I sammen opleve kunst på en sjov måde, så selv de mindste børn i familien får en god oplevelse. Museer kan af og til virke lidt kedelige for børn, da de ikke må røre værkerne og skal være stille, men på Kunsten kan de lege og selv være kreative. I kan opleve kunst af og for børn, hvor I må komme helt tæt på værkerne og undersøge dem. I weekenderne er der kreativt laboratorium, hvor børn kan tegne, male og eksperimentere med forskellige materialer.

Hvis I kontakter informationen, kan de hjælpe jer med at komme i gang med forskellige aktiviteter, der lader jer lege og opleve kunstværkerne på en anderledes måde. I kan fx tage på en spændende Kunst-Ekspedition, hvor I følger et spor gennem udstillingen, mens I sammen løser opgaver. I kan også lege kunstdetektiver og gå på billedjagt. Små detaljer fra 12 kunstværker er jeres spor, og I skal derefter prøve at finde værkerne på museet. I kan bede om at låne en kunstkuffert, hvor I får sjove og skøre opgaver, der har tilknytning til fire kunstværker.

Når I for brug for en pause, kan I kan købe småretter og kaffe og kage i caféen. Hvis I selv har taget mad med, kan I nyde den udenfor i skulpturparken, hvor I kan gå på opdagelse blandt de store skulpturer. Entreen til Kunsten er gratis for børn under 18 år.

Leos Legeland, Aalborg

Hvis I vil have en dag, fyldt op med leg og aktiviteter, så kan I besøge Leos Legeland I Aalborg. Det indendørs legeland rummer et utal af legeredskaber og aktiviteter for børn i alle aldre. I kan fx svømme i et stort boldhav, prøve de sjove rutsjebaner eller spille hockey, fodbold og basketball i sportsarenaen.

Hvis I vil kaste jer ud i leg og eventyr sammen med jeres børn, er der fin mulighed for det, da legelandet er indrettet så voksne kan benytte det. Vil I hellere slappe af, mens ungerne hopper, kravler og klatrer, er der bløde sofaer til de voksne og gratis WIFI. Har I helt små børn med på ferie, er der en afdeling specielt til dem.

 • SPAR DKK 308,-

  • Destination:

   Nr. Lyngby

  • Pris:

   DKK 1610,-

  • Reg.nr.:

   11-3029

  • Personer:

   5

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   63 m2

  • Soverum:

   1

 • SPAR DKK 392,-

  • Destination:

   Løkken

  • Pris:

   DKK 1950,-

  • Reg.nr.:

   11-4250

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   74 m2

  • Soverum:

   2

 • SPAR DKK 440,-

  • Destination:

   Tversted

  • Pris:

   DKK 2141,-

  • Reg.nr.:

   10-3109

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   60 m2

  • Soverum:

   3

 • SPAR DKK 448,-

  • Destination:

   Grønhøj

  • Pris:

   DKK 2171,-

  • Reg.nr.:

   12-0323

  • Personer:

   6

  • Internet:

   Ja

  • Toiletter:

   1

  • Hus:

   70 m2

  • Soverum:

   3