+45 96 67 09 00

Sommerhus i Blokhus

Velkommen til Blokhus, der først og fremmest imponerer med sine brede, lange og smukke sandstrande med fint, hvidt sand. Blokhus Strand er en del af en 55 km. lang strækning med de fineste strande – så her er i sandhed strand og hav så langt øjet rækker.
Bred sandstrand med blå himmel og Vesterhavet

Placeret i den nordlige del af Jammerbugten er Blokhus en af de meget populære destinationer i Nordvestjylland. De lækre sandstrande er det helt store trækplaster. Omkring Blokhus har alle strande blå flag og om sommeren er der livreddertårne på stranden. Stranden i Blokhus er bred, flad og meget fast, derfor er det tilladt at køre med biler på stranden. Om sommeren er der dog, lige ved livreddertårnene, et indhegnet område, hvor der ikke må køre eller parkere biler.

Ikoniske Blokhus

De hvide badehuse på række på stranden ved Blokhus

Karakteristisk for Blokhus er de 47 små badehuse, der hvert år bliver stillet op fra 1. maj til 30. september. De ikoniske badehuse er en gammel tradition og ventelisten til at få et af de små badehuse er meget, meget lang. Dog kan I altid nyde det smukke syn af badehusene, mens I går tur på stranden, eller må ”nøjes” med at bade uden badehus.

Badehusene står lige nedenfor et andet af Blokhus’ ikoner, nemlig sømærket. Sømærket er en reproduktion af det oprindelige sømærke, der desværre gik tabt under 2. Verdenskrig. I dag er sømærker ikke længere nyttige hvad søfart og navigation angår, til gengæld bidrager de til at I kommer i den helt rette Vesterhavsstemning ved at kunne se sømærket når I bader eller ligger på stranden og nyder solen.

I Blokhus finder I også Blokhus Redningsstation, der er en reproduktion af de traditionelle redningsstationer langs vestkysten. Den ligger lige ved Blokhus turistbureau mellem byen og stranden. Den originale Blokhus Redningsstation gik desværre ligeledes tabt under 2. Verdenskrig.

På Blokhus Strand er det en tradition, at fejre Skt. Hans med et kæmpestort bål. Det er et meget smukt syn, at se det store bål med havet som baggrund. Af andre tilbagevendende begivenheder kan Vesterhavsmarchen og Blokhus Hundefestival nævnes.

Som et sjovt og spændende indslag har Blokhus Kanonlaug en tradition for at skyde solen ned hver dag fra 1. juli til midten af august. Det er altid et helt fantastisk skuespil at se solen gå ned – og ledsaget af en kanonsalut bliver det en helt uforglemmelig oplevelse.

Sjov og aktiv ferie i og rundt om Blokhus

Familie cykler på Blokhus Strand

Det er svært at komme udenom Fårup Sommerland, når I er på ferie i sommerhus i Blokhus. Fårup Sommerland ligger små fem kilometer fra Blokhus og er et af de største sommerlande i Danmark og Norden. Her finder I alt fra vilde rutsjebaner over stort vandland til trampoliner og ponyridning. Rejser I med børn vil de, uanset alder, elske en tur – eller flere – i Fårup Sommerland.

For børn og barnlige sjæle er naturlegepladsen Gateway også en fantastisk mulighed for at lege og bevæge sig, mens I er på ferie i Blokhus. Selve naturlegepladsen ligger et lille stykke inde i skoven, og på legepladsen finder I klatrestativer, gynger og meget andet – alt naturligvis holdt i naturmaterialer. Ligeledes er Gateway et rigtig godt udgangspunkt, hvis I har lyst til at tage en vandretur eller gerne vil udforske skoven og landskabet fra en mountainbike. Der er mulighed for at leje cykler i Blokhus – og stranden er så dejlig flad, at I uden problemer kan have en fantastisk cykeltur på den.

Ligeledes er Blokhus en dejlig by, hvis I ønsker at spille golf mens I er på ferie i sommerhus. I har mulighed for at svinge køllen på Blokhus Golfklubs baner. Her finder I 18-huls bane for øvede, en Pay & Play- samt en Pitch & Put bane, der egner sig rigtig godt til nybegyndere.

Blokhus og omegn – vesterhavsstemning, byliv og hygge

Tovet i Blokhus med scenen i midten

Blokhus byder dog på andet end ”bare” smuk natur, dejlige sommerhuse og helt fantastiske strande. Selve Blokhus by er rigtig hyggelig og med den helt rette vesterhavsstemning. Midt i byen finder I et hyggeligt lille shoppingcenter og rundt i byen er der små og hyggelige forretninger med tøj, brugskunst og andet godt. I finder også en købmand, en bager og et hav af hyggelige restauranter, caféer og iskiosker. Så føler I for byliv, mens I er på ferie i sommerhus, er der rig mulighed for dette.

Midt i Blokhus ligger torvet, hvor der i sommerhalvåret er rigtig meget liv. Tit er der underholdning og gratis koncerter på torvet, som er byens helt naturlige samlingspunkt. Der er også mange gode gallerier i og omkring Blokhus, så holder I af kunst og kunsthåndværk kommer i bestemt ikke til at mangle på denne egn.

Lidt længere inde i landet, ca. to kilometer fra stranden ligger den lille by Hune, der efterhånden praktisk er vokset sammen med Blokhus. I Hune finder i hele to købmænd, gode forretninger og restauranter. Hune er også hjemsted for den kendte træ- og sandskulptursfestival, der i hvert år har et nyt tema for skulpturerne. I Hune finder I også et Rock ’n’ Roll-museum og det er også i Hune, at I finder den underskønne Anne Justs Have. Anne Just var en blomstermaler, og for at få den rette inspiration til sine værker anlagde hun haven, der er passet til punkt og prikke. Det er faktisk som at træde ind i en helt anden, næsten eventyrlig, verden, når I besøger Anne Justs Have.

Fra Hune kan I køre mod syd gennem Blokhus Klitplantage til Rødhus. Rødhus er et mindre sommerhusområde, der ligger tæt ved Rødhus Strand. Her finder I, udover den meget naturskønne beliggenhed, noget mere ro og fred i modsætning til det summende liv i Blokhus. Desuden er der et feriecenter, en strandkiosk, gallerier og hyggelige gårdbutikker i Rødhus.

I Blokhus Klitplantage mellem Blokhus og Rødhus ligger Blokhus Ørne- og Vildtreservat, hvor I kan tage hen og opleve de vilde dyr helt tæt på.

Sommerhus i Blokhus

Ren nydelse med ferie i sommerhus ved Blokhus

I Blokhus og omegn kan I vælge mellem mange rigtig dejlige og hyggelige sommerhuse. Vi har mange års erfaring med sommerhusudlejning og glæder os til at byde jer velkommen til en skøn ferie i sommerhus i Blokhus. I og ved Blokhus finder I mange rigtig gode sommerhuse – og der er bestemt også det helt rigtige sommerhus til jeres næste ferie med familie eller venner. Brug jeres sommerhus som en god base – og så er det bare at komme ud og nyde den brede, hvide sandstrand, klitterne og Vesterhavet. Eller I kan slentre en tur i byen og købe lidt godt med hjem til frokosten, som I kan nyde i jeres sommerhus. I kan også vælge et lækkert sommerhus med swimmingpool og spa – og så giver det jo helt sig selv, at jeres sommerhus skal bruge på at slappe af og nyde samværet ved familien og vennerne.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse