+45 96 67 09 00

Sommerhus i Lønstrup

Stort og hjerteligt velkommen til Lønstrup! Lønstrup er en rigtig kunstnerby, der emmer af kunst, charme og Vesterhavsstemning. Kunsten præger bybilledet i en grad, man ellers ikke kender fra andre af de populære sommerhus-byer. Overalt i byen hersker en afslappet atmosfære, der går igen på stranden og i naturen omkring Lønstrup. At leje et sommerhus eller en ferielejlighed i Lønstrup er virkelig en oplevelse – alle sommerhuse ligger naturskønt og de fleste ferielejligheder ligger inde i selve byen med udsigt til havet og rundt i den hyggelige kunstnerby. Lønstrups nærhed til det underskønne hav, er naturligvis også med til at gøre jeres ferie i Lønstrup til en dejlig oplevelse.
Lønstrup med Vesterhavet i baggrunden

Lønstrup var oprindeligt et lille fiskeleje, der gradvis udviklede sig til badeby og kunstnerby. Ikke kun maleriets kunst, men kunsthåndværkere i alle genre har gennem tiden valgt Lønstrup og omegn til deres atelier og arbejdende værksteder. Lønstrup er en hyggelig og bakket by med små stier – og overalt er der hyggelige små butikker, caféer eller restauranter.

Stranden og naturen i Lønstrup

Stranden i LønstrupFiskekuttere på Lønstrup Strand

Stranden i Lønstrup ligger nord for byen. Det er en bilfri strand i Lønstrup og den er ret børnevenlig. På grund af kystsikringen dannes der nemlig hyppigt små indsøer, hvor der ikke er megen understrøm og ej heller ret dybt. Lønstrup Strand har det blå flag, så I kan uden problemer nyde en dejlig badedag på stranden sammen. Umiddelbart bag stranden rejser Lønstrup Klint sig - fra toppen af denne kan I opleve de mest spektakulære solnedgange ved Lønstrup.

Som gammelt fiskerleje har Lønstrup stadig stærke traditioner omkring fiskeri – og I kan stadig se, hvordan kutterne bliver trukket helt op på stranden efter en hård dags arbejde. Føler I for fisk til aftensmad, kan det tit lade sig gøre, at I kan købe direkte fra kutteren og med hjem på grillen i jeres sommerhus.

Lønstrup by er gennemskåret af ”Bækslugten”, som egentlig var en lille å. Efter ”Naturkatastrofen” i 1877, hvor et skybrud gav anledning til, at store vandmasser løb gennem åen og rev både huse, sand og jord med sig. Derfor kan I også her se mindestenen for naturkatastrofen, som blev sat for 50-års dagen. Nu om dage bruges slugten som en slags naturlig sti gennem Lønstrup og ned mod havet.

Generelt kan man sige, at Lønstrup i meget høj grad er blevet formet af naturen, ikke mindst af havet. Hvert år spiser havet et stykke af kysten og var det ikke for den permanente kystbeskyttelse, der blev lavet i 1982, ville Lønstrup se noget anderledes ud i dag. Man er dog stadig ikke i tvivl om, at det er en voldsom og meget smuk natur, der omgiver Lønstrup med de høje skrænter, sandflugt og det brusende Vesterhav.

En meget imponerende del af naturen omkring Lønstrup er Lønstrup Klint, der har sit højeste punkt ca. 90 m over havets overflade. Det er ikke alene det højeste sted på Lønstrup Klint, det er også den mest barske del af klinten. Her står det tilsandende Rubjerg Knude Fyr og vidner om en tid fra før sandflugten invaderede området. Lige nord for Rubjerg Knude Fyr ligger ruinerne af Mårup Kirke, der er blevet revet delvist ned, af fare for, at den ville styrte i havet. Lige på denne strækning er det meget tydeligt, at havet hvert år æder sig ind på kysten – og mange huse er af samme årsag blevet flyttet længere ind i landet.

Oplevelser i Lønstrup

Familie nyder udendørs servering i Lønstrup

At holde ferie i sommerhus i Lønstrup er faktisk en oplevelse i sig selv. Byen er ubeskrivelig hyggelig og ved sommertide summer der af liv i byens smalle gader. Overalt er der udendørs servering, hvor folk sidder og hygger sig, der er gode butikker med mode og brugskunst og så er der kunst, kunst og atter kunst. Lønstrup er en vaskeægte kunstnerby og det er i høj grad kunsten, der præger det hyggelige bybillede. Lydene fra de arbejdende værksteder blander sig med lyden af havet og latteren af de mange, glade turister, der hver sommer gæster Lønstrup. I kan opleve keramikeren, mens han former de smukke keramikvaser, se glaspusteren arbejde med det flydende glas eller se et kunstværk i miniature blive til ved smykkekunstneren. Derudover er der mange gallerier med billedkunst at finde i og omkring Lønstrup. Det mangler heller ikke på kulinariske oplevelser i Lønstrup, hvor I på mange af byens caféer og restauranter kan opleve gastronomi af meget høj standard.

I kan også deltage i en byvandring, mens I holder ferie i sommerhus i Lønstrup og på den måde lære mere om byens historie, om dens gamle huse og byens særegne og dejlige atmosfære.

Aktiv i Lønstrup

Stranden i Lønstrup er meget børnevenlig, men bevæger i jer ud bag bølgebryderne kan I finde de rigtig gode bølger, der er ideelle til windsurfing. Er I mere til sport i luften, er området syd for Lønstrup endog meget populært blandt paraglidere.

Rejser I med børn og/eller barnlige sjæle vil disse elske at tumle på den store legeplads ved Nydalsvej. Her er der mange gode og sjove legeredskaber for børn i alle aldre – og selvfølgelig er de voksne velkomne til at lege med.

Er I mere til roligere aktivitet, kan I deltage i et eller flere af de udbudte kurser i fx keramik eller glaspustning. Det giver en helt autentisk oplevelse af at have holde ferie i sommerhus i kunstnerbyen Lønstrup.

Hvis I har lyst til at spille golf mens I er på ferie kan I spille på Vennebjerg Golf som har en 12-hullers Pay & Play bane, hvor alle er velkomne. Er I mere til fiskeri, mens I er i sommerhus kan Vennebjerg ligeledes tilbyde en fiskesø i naturskønne omgivelser. Ellers kan I også kaste snøren langs kysten, hvor der er gode muligheder for at fange skrubber, eller i de små åer og vandløb i området.

Det er også en helt unik oplevelse, at opleve stranden og naturen ved Lønstrup fra hesteryg. I kan tage del i de guidede ture, hvor der findes ture tilpasset jeres niveau som ryttere.

Historiske Lønstrup

Lønstrup er et gammelt fiskeleje, og byen bærer stadig præg af dette. I hovedgaden kan I se de gamle fiskerhuse og I kan også de redningshuset, der betød så meget for det lille samfund, der næsten udelukkende levede af fiskeri. I dag er der i redningshuset indrettet en udstilling om redningsvæsnets historie.

I kan også besøge Strandfogedgården, som huser Sandflugtsmuseet. Egentlig lå museet i bygningerne ved Rubjerg Knude Fyr, men ironisk nok, måtte museet lukke – på grund af sandflugt. Det er en meget spændende udstilling, der levende fortæller om sandflugten og konsekvenserne deraf.

Ellers er der bare tilbage at byde jer velkommen i jeres sommerhus i Lønstrup, hvor vi ønsker jer den skønneste ferie!

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse