+45 96 67 09 00

Sommerhus i Nr. Rubjerg

Velkommen til Nr. Rubjerg - et roligt sommerhusområde midt i den skønneste natur. Her kan i koble af og nyde jeres ferie, tæt på naturen og tæt på de mange spændende seværdigheder og aktiviteter, som Nordvestkysten har at byde på.
Sommerhus i klit med havudsigt i Nr. Rubjerg

Nr. Rubjerg er et sommerhusområde mellem Løkken i syd og Lønstrup i nord – dog tættest på Lønstrup. Sommerhusene i Nr. Rubjerg ligger i rolige omgivelser midt i den skønne natur langs Nordvestkysten. Kysten ved Nr. Rubjerg er meget interessant, da Nr. Rubjerg ligger ved den højeste del af Lønstrup Klint. Lønstrup Klint er et dramatisk stykke dansk natur, som havets kræfter hvert år tager et stykke af.

Sommerhus i Nr. Rubjerg er lig med afslapning, ro og skøn natur. Området egner sig godt til spadsereture, cykelture og andre udelivs-aktiviteter. Nr. Rubjerg er et dejligt roligt område, men nærheden til Lønstrup gør, at I har alle byens bekvemmeligheder indenfor rækkevidde, mens I stadig har den autentiske ro og fred i et sommerhus ved Vesterhavet.

Stranden og naturen ved Nr. Rubjerg

Udsigt over strand og Vesterhavet ved Nr. RubjergTo cykler holder med udsigt til Rubjerg Knude Fyr

I kan komme ned på stranden ved Nr. Rubjerg nordfra fra Lønstrup-siden eller sydfra ved nedkørslen i Nr. Lyngby. Syd for Rubjerg Knude Fyr ligger en lille slugt også kendt som ”Den Grønne Rende”. Denne slugt kan også bruges som en nedgang til stranden. Dog tilrådes det kun, at benytte slugten i godt vejr – og kun, hvis I kan overkomme en længere og lidt besværlig gåtur. Der er også trapper ned til stranden lidt nord for Nr. Lyngby og lidt syd for Lønstrup – begge i sommerhusområderne.

Stranden ved Nr. Rubjerg er ret spektakulær – på solskinsdage er der masser af hvidt sand, som indbyder til, at I kan nyde strandlivet - solbade, soppe, bade i vandet og flyve med drage. Er vejret blæsende, kan vandet komme helt op til foden af klinten. Det er et imponerende syn, at se Lønstrup Klint med Rubjerg Knude og Rubjerg Knude Fyr nedefra. Det er mindst en ligeså stor oplevelse, at se klinten nedefra, som det er at nyde udsigten fra toppen. Rubjerg Knude er omkring 90 m. høj, og er en såkaldt bakkeø, der blev skabt af indlandsisen. Den øverste del af Rubjerg Knude består næsten udelukkende af flyvesand. Blandt alt sandet kan I se den hvide top af Rubjerg Knude Fyr lyse op.

Selve naturen omkring Nr. Rubjerg er meget afvekslende – noget blidt, andet meget barskt. Vesterhavet er det mest kendetegnende for området omkring Nr. Rubjerg, der både har klitter, sandstrand, klinter og skrænter, men også områder med landbrugsjord, hede og skov. I finder også Rubjerg Plantage her, som er et rent paradis for svampeelskere og for dem, der elsker en god travetur i den særegne natur.

Oplevelser omkring Nr. Rubjerg

Familie med børn leget i sandet ved Rubjerg Knude FyrRubjerg Knude Fyr med sand, skov, krat og landbrugsjord i forgrunden

At leje et sommerhus i Nr. Rubjerg er lig med at holde ferie midt i naturen men stadig tæt på mange gode oplevelser. Den barske natur, der er så kendetegnet af sandflugten er en oplevelse i sig selv. Desuden er området omkring Nr. Rubjerg meget oplagt til gode vandreture, cykelture og rideture. Rubjerg Knude Fyr er nok den mest kendte seværdighed i området. Fyret blev bygget i 1900, på toppen af det højeste punkt på Lønstrup Klint. I mange år bekæmpede man sandflugten på mane forskellige måder indtil man i 1968 måtte opgive fyret. I dag er fyret tilsandet og står som en påmindelse om, at mennesker ikke kan bestemme over naturen. Fra parkeringspladsen ved Rubjerg Knude Fyr og ud til fyret er der en lille kilometer at gå. Det føles dog som en meget længere gåtur, da størstedelen af gåturen skal tilbagelægges i løst sand. Den fantastiske udsigt er dog hele turen værd. I kan også besøge sandflugtsmuseet, hvor I kan lære meget mere om naturens kræfter og om, hvorfor sandet tog over.

Hvis I gerne vil fiske på jeres ferie i sommerhus er der flere, gode Put and Take søer i området. For de golfinteresserede er der også gode baner både nord og syd for Nr. Rubjerg. Det helt store tilløbsstykke ved Nr. Rubjerg og Nr. Lyngby er paragliderne, der hænger som smukke farveindslag i luften. Har I modet på det, kan I også selv forsøge jer udi kunsten at flyve. Skulle vejret være knapt så godt en dag, byder Action House Løkken på et væld af indendørs aktiviteter såsom bowling, lasergame, gokart, paintball og meget mere.

Er I i legestemning er Fårup Sommerland altid et besøg værd – rutsjebaner, aquapark, trampoliner, ja kort sagt flere timers leg og underholdning til børn i alle aldre. I Vittrup lige syd for Nr. Rubjerg ligger Family Fun Park, hvor især børnene kan hygge sig. Her kan I klappe og lege med dyrene, lege på gode legepladser og hygge med medbragt med i de skønne omgivelser. Har I lyst til at mærke historiens vingesus, kan I besøge det gamle Børglum Kloster, der ligger lidt inde i landet – ca. 12 kilometer fra Nr. Rubjerg. Klosteret er bygget i 1100-tallet og er i dag et privathjem, med udstillinger fra tiden, da det var et munkekloster. Føler I for lidt shopping, kan I med fordel tage en tur til Lønstrup, som ligger lige nord for Nr. Rubjerg. Lønstrup er kendt for sine mange hyggelige butikker med kunsthåndværk samt sine mange gode spisesteder. Løkken, som ligger syd for Nr. Rubjerg er en dejlig kystby med masser af shoppingmuligheder i gågaden og mange restauranter og caféer. Så alt efter om I er til kunsthåndværk og gastronomi eller til gedigen shopping og hyggeligt cafébesøg eller begge dele – så har I det hele indenfor rækkevidde med det sommerhus i Nr. Rubjerg.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse