+45 96 67 09 00

Sommerhus i altid skønne Tversted

Velkommen til Tversted, hvor Vesterhavets brusende bølger slår imod den brede, hvide sandstrand. Smukt flankeret af klitterne ligger Nordjyllands nok mest kendte ishus ”Det Blå Ishus” i Tversted og danner dermed indkørslen til den smukke og børnevenlige strand.
Nedkørsel til stranden i Tversted med Det Blå Ishus i baggrunden

Tversted er en ”rigtig” by - med huse, bygget i den typiske, nyere Vesterhavsstil. Tversted er en rigtig hyggelig by med et godt handelsliv, mange spændende kunsthåndværkere og gallerier samt flere gode spisesteder. Byen er omgivet af der flotte klitlandskab og vest og øst for byen finder I de dejlige sommerhusområder.

Stranden og naturen i Tversted

Stranden i Tversted med livreddertårnTo børn leger i sandet ved stranden i Tversted

I og med, at Tversted ligger helt inde i bunden af Tannis Bugt, er den smukke og brede sandstrand i Tversted meget børnevenlig, da vandet kun meget langsomt bliver dybt. Der er heller ikke den store understrøm, da stranden nærmest ligger i læ i Tannis Bugt. Stranden er omgivet af dejlige og høje klitter, der smukt er dækket af marehalm. Klitterne ved Tversted Strand byder på læ, når I hygger med en tur på stranden mens I er i sommerhus. Er I til det mere aktive strandliv er der også rigtig gode muligheder for windsurfing ved Tversted. I kan selvfølgelig også vælge, at nyde solnedgangen, som altid er smuk ved Vesterhavet. Har I børn med på stranden kan disse hygge sig med at bade, spille bold, lege og bygge sandslotte i vandkanten. Og det er bestemt også en mulighed, at de voksne hygger sammen med børnene. Men det er ikke kun om sommeren, at stranden er et besøg værd – i påskeferien, når de første spæde solstråler begynder at varme, er det et fantastisk sted til en god spadseretur. Det samme gør sig gældende om efteråret, hvor I kan lede efter rav eller bruge vinden til at flyve med drage. Hele året rundt kan I med fordel tage en kikkert med, da der næsten altid er skibe, I kan holde øje med.

Dog er det ikke kun stranden, der er det store tilløbsstykke i Tversted. Når I er i sommerhus i Tversted, kan I også opleve den skønne Tversted Klitplantage, der ligger umiddelbart bag klitterne ved stranden. I Tversted Klitplantage kan I opleve de mange forskellige dyre- og fuglearter, der har deres hjem her. I Tversted Klitplantage finder I også Tversted Søerne, som er en rigtig hyggelig oase – og helt perfekte som udflugtsmål med picnickurven. I Tversted Klitplantage er der desuden flere vandrestier, mountainbikeruter og endda en gammel mølle ”Østerklit”, der ligger stort set midt i plantagen. Møllen er en stadig funktionerende stokmølle og den eneste af sin art, der stadig kan anvendes. I umiddelbar nærhed af Tversted finder I desuden Uggerby Plantage, der også et dejligt udflugtsmål, især, hvis I holder af at opleve naturen fra en cykel.

Aktiv ferie i sommerhus i Tversted

Lille dreng hopper højt i en klit ved Tversted

I kan også prøve kræfter med en tur på hesteryg eller en tur i kano - begge dele i Tversteds nærmeste omegn.

Der er også mulighed for at spille golf, mens I nyder en ferie i sommerhus i Tversted. I Kjul finder I Hirtshals Golfklub, som har en 18-hullers god og kuperet bane, samt en 9-hullers Pay & Play bane, som er åben for alle uanset handicap. Er vejret ikke lige til udendørs oplevelser, kan I tage en tur til Hirtshals, hvor I finder Hirtshals Bowling Center – her kan I bowle, spille billard, airhockey og meget andet sjovt.

Oplevelser på stribe i og omkring Tversted

Sommerhusområde ved Tversted med smuk blå himmel

I kan også opleve de majestætiske kongeørne i Tuen, som ligger tæt ved Tversted. Her kan I endda opleve, at de store rovfugle bliver fodret mens de flyver – og I får et større indblik i deres flyvestil og lærer meget om de smukke fugle. Fra luft til vand kommer I, hvis I lægger vejen forbi Nordsøen Oceanarium, hvor I kan se de kluntede og meget elskelige klumpfisk. Desuden kan I se, hvordan livet under vandet er i havnen, ved skibsvraget, ved banken og endelig, hvordan det ser ud på det åbne hav. Oceanariet er Europas største saltvandsakvarium – og det er virkelig et imponerende syn, at træde ind til de store glaspartier og bare kigge og kigge på de mange fisk. I kan også se sælerne blive fodret, samt opleve, når dykkeren dykker ned til klumpfiskene, hajerne og den gamle ål, der har taget bo i skibsvraget.

For de historisk interesserede blandt jer, kan I opleve et bunkeranlæg fra 2. Verdenskrig i Hirtshals. Her er der også indrettet museum, hvor I kan lære mere om, hvordan 2. Verdenskrig påvirkede egnen omkring Tversted.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse