+45 96 67 09 00

Sommerhus i Løkken

Velkommen til Løkken – badebyen ved stranden. Med et sommerhus i Løkken er I tæt på den helt specielle stemning, der hersker i den dejlige badeby. Løkken er en blanding af strand og by med gamle, hyggelige fiskerhuse, god mad og god shopping. Løkken er en af de større badebyer langs Nordvestkysten. Med et sommerhus i Løkken vælger I et sommerhus tæt på det skønne hav, men også et sommerhus med alle byens bekvemmeligheder helt tæt på.
De smukke huse ved Løkken Strand med udsigt mod Lønstrup

Oprindeligt var Løkken et fiskerleje, hvilket stadig kan ses på de gamle pakhuse i byen. Senere blev skudehandel det store emne i byen, der i dag primært lever af turismen. Især sommerhuse er meget populære i og omkring Løkken, der frister med smuk natur, strand og hav så at sige lige ved døren og skønt byliv og shopping.

Stranden og naturen i Løkken

Molen ved Løkken ved aftentideFiskekutter trukket op på stranden i Løkken

Stranden i Løkken ligger så at sige lige for foden af byen. Syd for Løkken er der mulighed for at køre på med bil på stranden, mens stranden ved centrum af Løkken har løst sand og deraf ingen mulighed for bilkørsel. Den lange mole, der strækker sig ud i vandet ved stranden i Løkken er indbegrebet af det Ikoniske Løkken – og kaster I et blik væk fra havet, ser I de smukke sommerhuse, der ligger højt oppe i klitterne og putter sig. I Løkken kan I også stadig opleve, at fiskerkutterne bliver trukket op på stranden. Det bidrager til den helt særegne stemning, der mærkes overalt i Løkken.

Både ved den sydlige og den nordlige del af Løkken Strand blafrer det blå flag smukt i vinden. Livreddertårne er sat op i sommerhalvåret ved Løkken Strand.

Om sommeren kan I nyde synet af de hvide og meget hyggelige badehuse, der bliver sat op på stranden. I alt 485 badehuse står i snorlige rækker og pryder den sydlige del af Løkken Strand. Oprindeligt blev badehusene sat op af Løkken Badehotel, så gæsterne havde et sted at klæde om. Nu til dags går de i arv i samme familie. På grund af de mange badehuse er Løkken også kendt som ”Den Hvide By”.

Over stranden troner sømærket majestætisk. Sømærket har ikke længere nogen funktion som så, da skibene ikke navigerer efter sømærker mere. Ikke desto mindre er det et smukt og imponerende syn, som bidrager med den helt rette vesterhavsstemning.

Oplevelser i Løkken

Lille pige løber på stranden ved Løkken

Lige uden for byen finder I Action House Løkken, som rummer et sandt overflødighedshorn af oplevelser for hele familien. Her er der masser af ting at tage sig til, hvis I oplever en regnvejrsdag, mens I holder ferie i sommerhus. Her finder I bl.a. bowling, gokart, lasergame og et indendørs legeland.

Family Farm Fun Park ligger også lige ved Løkken. Her kan børnene rigtig hygge sig med de mange klappedyr, legeredskaber og spændende aktiviteter. For de voksne er der altid gratis kaffe og te – og ligeledes gode legemuligheder.

Løkken har en meget livlig gågade med et herligt udbud af butikker, restauranter og caféer. Midt inde i den travle gågade i Løkken finder I det hyggelige Bolcheriet, hvor I kan se, hvordan bolsjer bliver fremstillet på den gammeldags måde. Det er en fryd for øjet med de mange farvestrålende bolsjer og en fryd for gange at få lov at smage!

På Kjeldgaards Plads ligger Løkken Bryghus, der er et mikrobryggeri med øl af høj kvalitet. I har mulighed for at smage på øllet på bryghuset ledsaget af lidt lækker mad, men I kan også vælge, at købe lidt øl med hjem og smage en velskænket øl mens I sidder foran brændeovnen eller på terrassen i jeres sommerhus.

Aktiv i Løkken

Stranden i Løkken kan bruges til meget mere end badning i havet og i solen. Prøv kræfter med kitesurfing eller vindsurfing i de skønne bølger.

Har I lyst til en hel dag, hvor I bare kan plaske, hygge, svømme og slappe af, kan I tage I Løkken svømmehal. Her er der nok at tage sig til for hele familien.

Den nærmeste golfklub finder I lige uden for Løkken. Løkken Golfklub har en 18-hullers golfbane samt en 9-hullers Pay & Play bane. Løkken Golfklubs baner er let kuperede og ligger i et meget naturskønt område. Her er udfordringer nok – ligegyldigt om I er nybegyndere eller øvede golfspillere.

Har I lyst til at fiske, mens I er i sommerhus, kan I gøre dette langs kysten eller i de mindre åer og vandløb. I kan også gøre brug af de nærmeste Put & Take fiskesøer i nærområdet.

Har I lyst til et godt grin og en god dyst med familie eller venner mens I er i sommerhus, kan I tage en tur ud og spille fodboldgolf. Det er en blanding af minigolf og fodbold og er det skæggeste spil for folk i alle aldre.

Historiske Løkken

Den hvide by Løkken set fra havet

For de mere historisk interesserede, kan de varmt anbefales, at I tager en udflugt til Børglum Kloster, mens I er på ferie i sommerhus i Løkken. På det smukke Børglum Kloster bliver I ført tilbage i historien og kan følge livet på et kloster gennem tiden.

På en gåtur rundt i Løkken, kan I slå et smut forbi Løkkens gamle vandtårn, der stammer fra 1917. I dag er det ikke længere i brug, men står blot som et smukt ikon fra gamle dage. Lige ved siden af vandtårnet, står solhvervssøjlen, der markerer solhvervsdagene ved solopgang og solnedgang.

Går I lidt videre kommer I forbi faresignalmasten, der i gamle dage blev brugt til at advare fiskerne på havet om udsædvanlige vejrforhold og landingsforholdene i Løkken.

På Løkken Museum kan I opleve livet i gamle dage i Løkken. Her skildres historierne omkring skudehandel og Løkkens forvandling fra fiskerleje til travl badeby.

Nu mangler vi vist bare at ønske jer en rigtig god ferie i sommerhus i Løkken – for der jo så meget I kan opleve her.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse