+45 96 67 09 00

Sommerhus i Nr. Lyngby

Velkommen til Nr. Lyngby! Ca. fem kilometer nord for den meget populære badeby, Løkken, og ti kilometer syd for kunsterbyen, Lønstrup, finder I Nr. Lyngby, som er en noget roligere badeby med smuk strand. Mest kendt er Nr. Lyngby dog bestemt for sine stejle skrænter. Nr. Lyngby er ikke længere en by helt på kanten af skrænten. De mange sommerhuse i området ligger længere ind i landet, men dog stadig tæt nok på havet til at I kan høre bølgerne bruse. Fra mange sommerhuse er der også den smukkeste udsigt ud over Vesterhavet.
Nedkørsel til Nr. Lyngby Strand

Nr. Lyngby er et aktivt, men dog roligt sommerhusområde tæt på vandet. Fra så godt som alle steder i Nr. Lyngby, kan I opleve de mest utrolige udsigter. I Nr. Lyngby kan I virkelig nyde naturen og årstiderne i fulde drag. Der findes næppe et sted, hvor naturen i den grad bestemmer over menneskene, som det er tilfældet i Nr. Lyngby. Når I holder ferie i sommerhus i Nr. Lyngby kan I opleve alle naturens luner helt tæt på. Der ligger rigtig mange rigtig lækre sommerhuse i og omkring Nr. Lyngbys enestående omgivelser – og vi har helt sikkert også det rigtige sommerhus til jer.

Stranden og naturen i Nr. Lyngby

Smuk solnedgang ved Nr. LyngbyNr. Lyngby strand med kig mod Løkken

Det allermest påfaldende i Nr. Lyngby er i sandhed de stejle og meget høje skrænter. De højeste af skrænterne er mellem 30-40 meter. Alt efter årstid og bevægelse i selve skrænten kan de være bare eller helt grønne, i og med de er dækket af marehalm. Ligegyldigt hvad, så er det et imponerende syn. Både når man kigger ned og når man står på stranden og kigger op. Ligeledes er solnedgangene i Nr. Lyngby virkelig spektakulære. Den helt enestående panoramaudsigt over Vesterhavet fra Nr. Lyngby blandet med de stejler skrænter og en altid anderledes solnedgang er smukt. Måske er I så heldige, at kunne nyde dette skuespil fra jeres sommerhus’ terrasse.

Stranden i Nr. Lyngby er en dejlig bred strand med fint hvidt sand. Den syner dog umiddelbart ikke så bred, da de høje skrænter tårner sig op. De byder dog på dejlig læ fra øst og giver stranden et imponerende udtryk. Sandet er fast, så det er muligt at køre med bil på stranden. I kan komme ned på stranden via den asfalterede vej og den asfalterede nedkørsel fra Nr. Lyngby. Går I til fods til stranden fra jeres sommerhus, er det også den bedste og nemmeste vej at gå. Stranden er bestemt et besøg værd om sommeren, hvor I i timevis kan bade, bygge sandslotte, sole jer eller slappe af med en god bog. Stranden er populær om sommeren, men føles aldrig overfyldt. Er vejret ikke til badning, kan I altid gå en god tur og nyde de høje bølger og det brusende hav.

Nr. Lyngby er nok en af de mest autentiske badebyer, især hvad naturen angår. Når I lejer sommerhus i Nr. Lyngby, kan I virkelig mærke Vesterhavets kræfter.

Aktiv ferie i Nr. Lyngby

Paraglider over stranden ved Nr. Lyngby

Er I de mere aktive typer, kan det virkelig betale sig, at vælge et sommerhus i Nr. Lyngby. De stejle skrænter indbyder til paragliding. Her hænger man under en slags faldskærm og svæver over stranden og havet. Det er kun tilladt at starte ved Furrby Klint – men derefter venter der så den smukkeste og mest frie udsigt man kan forstille sig. Ligeledes er slopegliding meget populært blandt dem, der holder ferie i sommerhus i Nr. Lyngby.

Aktiv ferie kan også betyde, at I tager en god cykeltur eller gåtur på stranden i Nr. Lyngby og rigtig får vind i håret, mens I mærker den salte duft fra havet og nyder synet af de imponerende skrænter. I kan også udnytte den gode vind til at flyve med drage – eller prøve kræfter med windsurfing.

Naturen omkring Nr. Lyngby er også dejlig at opleve fra hesteryg, og I finder udlejning af rideheste i nærheden af Nr. Lyngby. Er I til golf, mens I holder ferie i sommerhus, kan I nyde det smukke spil i Løkken, hvor golfbanen er åben året rundt.

Føler I for at fiske i jeres ferie, kan I kaste snøren direkte i Vesterhavet eller finde en af de mange Put & Take fiskesøer omkring jeres sommerhus i Nr. Lyngby.

Oplevelser i Nr. Lyngby

Stranden i Nr. Lyngby med udsigt til Rubjerg Knude Fyr

Nr. Lyngby er en meget rolig badeby, hvor det mest er roen og freden og ikke mindst naturen, man kommer for at se. Ikke desto mindre finder I en kendt engelsk pub, Fisherman’s Rest, med en ægte ”beer-garden” og den mest betagende udsigt i Nr. Lyngby.

Her får I serveret god mad og dejlig kold øl. Dog er stemningen næsten det, det fleste fokuserer på, når det har været en tur på Fisherman’s Rest. Desuden finder I mange små og hyggelige arbejdende værksteder i og omkring Nr. Lyngby. Her kan I besøge kunstnerne og opleve, hvordan disse fremstiller deres smukke kunstværker.

Historiske Nr. Lyngby

Nedstyrtningsfare ved Nr. Lyngby

Oprindeligt var Nr. Lyngby et fiskeleje, hvilket stadig kan ses på de små fiskerhuse, der ligger langs hovedgaden. Naturen omkring Nr. Lyngby er kendetegnet ved at være den barske vesterhavsnatur og især de stejle skrænter er lige dels spektakulære, smukke og skræmmende.

Det spektakulære og smukke er indlysende, mens det skræmmende består i, at der hvert år af havet ædes ½-1 meter af kysten. Især i Nr. Lyngby har dette betydet at mange af de kystnære huse i årenes løb er styrtet i havet. Langs skrænten finder man ikke længere huse, de er enten revet ned eller flyttet længere ind i landet. Men frem til 2012 var der en del nedstyrtningstruede huse langs skrænten. Disse huse var kendt som ”husene ved havet”.

Historisk set har det også betydet, at Nr. Lyngby har ændret karakter, hvad udseendet gælder. Tilbage i 1914 måtte den meget smukke middelalderkirke i Nr. Lyngby rives ned, da den var i nedstyrtningsfare. I dag er det kun klokketårnet, der står tilbage og der er rester af den gamle kirkegård helt ude ved skrænten.

I starten af 1900-tallet kom de første badegæster til Nr. Lyngby og derfra gik Nr. Lyngby så småt fra at være fiskerleje til en badeby. Det blev bygget et stort badehotel i Nr. Lyngby. Badehotellet og Lyngby Mølle var de foretrukne steder man boede, når man var på badeferie. Dog styrtede Lyngby Mølle i havet i 1970 og badehotellet måtte ligeledes rives ned, da det også var i fare for at styrte ned. I 1986/87 blev Feriecenter Lyngby Mølle bygget, som i dag huser ferielejligheder og dejlige fælles faciliteter. Nu til dags er det mest de meget lækre sommerhuse i Nr. Lyngby, der huser turisterne.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse