+45 96 67 09 00

Sommerhus i Tornby

Velkommen til Tornby, der med sin maleriske beliggenhed lige syd for Hirtshals inviterer til afslappende dage og dejlige ferier i sommerhus.
Lille dreng graver på stranden i Tornby

Tornby er et roligt, men meget attraktivt sommerhusområde, der med sin nærhed til den smukke Tornby Strand, den friske havluft og smukke natur indbyder til en herlig ferie i sommerhus. Med er sommerhus i Tornby vælger I et sommerhus i det dejlige hedelandskab, med de smukke, marehalmsklædte klitter og den herlige Tornby Strand i umiddelbar nærhed.

Stranden og naturen i Tornby

Vesterhavet ved Tornby Strand

Tornby Strand har det blå flag og livreddertårne om sommeren og så er den smuk og bred, med fint hvidt sand og udsigt til Hirtshals Fyr. Her kan I helt uden problemer bruge mange timer på badning – både i vandet og i solen, spille fodbold på stranden eller bare slappe af med en god bog. I kan vælge at ligge helt nede ved strandkanten, eller finde læ i en dejlig afskærmet gryde i klitterne.

Tornby Strand er forholdsvis børnevenlig, men det bliver ret hurtigt dybt og samtidig kan der forekomme de såkaldte hestehuller med understrøm. Derfor skal I altid holde øje med børnene, når I bader. I vil opleve, at mange lokale vælger at bade ved Tornby Strand – det giver stranden et hyggeligt og familiært præg.

Hirtshals Fyr set fra Tornby Strand

Det er tilladt at køre i bil på Tornby Strand, så ligger jeres sommerhus ikke i gåafstand fra stranden, kan I stadig nemt og bekvemt benytte stranden. Kører I lidt væk fra nedkørslen, skal I ikke køre langt, før I så at sige har stranden for jer selv. Tornby Strand er nemlig aldrig helt overfyldt af badegæster.

Hele året rundt er stranden det mest populære sted i Tornby. Så lejer i sommerhus udenfor sommersæsonen, kan I stadig nyde at gå eller cykle en tur på den smukke strand.

I Tornby Klit Plantage, der faktisk ligger lige bag ved klitterne syd for Strandvejen, finder i den store og meget smukke sø, Horsedammen. Tornby Klit Plantage er en havskrænt, der gennemskæres af dybe ådale. Det er en af de typiske sandflugtsplantager langs den jyske vestkyst. Desuden grænser plantagen op til et Natura 2000 område, så elsker I at færdes i naturen er denne smukke plantage virkelig et besøg værd.

Aktiv ferie i Tornby

Familie griller på stranden

I Tornby finder I også Tornby Bjerg på hele 88 meter, som byder på den skønneste udsigt over de omkringliggende marker. Tornby Bjerg er desuden et yndet indslag i PostDanmark rundt, hvor I kan se de kendte cykelryttere prøve kræfter med bjerget. I kan også selv medbringe cykler og måle jeres tid med de professionelle ryttere. I Tornby Klit Plantage finder I desuden mange afmærkede ruter til mountainbikes. Ruterne er tilpasset, så der er både for helt nybegyndere og øvede.

Både Tornby Klit Plantage og Tornby Strand er perfekte for gå- og vandreture – og det på alle årstider. Med jeres sommerhus som udgangspunkt, kan I hurtigt komme ud i naturen og få oplevet det naturskønne område omkring Tornby helt tæt på.

Den smukke lyng i Tornby Plantage

For lystfiskerne under jer byder en ferie i sommerhus i området omkring Tornby på helt unikke muligheder. Fra Hirtshals kan I sejle med kutter ud til det meget populære fangststed ”Det Gule Rev” – det er dybhavsfiskeri i høj, høj klasse. Ellers kan I kaste snøren langs kysten eller i en af Put & Take fiskesøerne i området.

Ved Kjul finder golfentusiasterne under jer en dejlig og let kuperet 18-hullers golfbane, der også har en 9-hullers Pay & Play bane, som er åben for alle.

Oplevelser i Tornby

Marehalm i Tornby Plantage

Ved Tornby ligger den idylliske Gl. Købmandsgård. Her finder I en butik med gammeldags varer samt en udstilling om livet i gamle dage og en kaffestue. Gl. Købmandsgård er et yndet udflugtsmål for turister, men også for de lokale, der kan nyde stemningen, den gode service og den hyggelige atmosfære på den Gl. Købmandsgård i Tornby. Er I historisk interesserede, kan I kigge nærmere på den ægte stendysse. Den er beliggende lige ved Den Gl. Købmandsgård, så det er en oplagt mulighed for at mærke den endnu ældre histories vingesus mens I er i sommerhus i Tornby.

På Tornby Gl. Skole kan I opleve smuk keramik og andet kunsthåndværk. Meget af det, er lavet af det blå ler fra Tornby Bjerg.

De to smukke badehoteller hedder Strandlyst og Munchs Hotel. I Munchs Hotel finder I en rigtig god restaurant. Desuden er der også et rigtig hyggeligt Pizzeria i Tornby med god mad til rimelige penge. Har I lyst til andet slags mad, kan I tage den korte tur ind til Hirtshals eller køre til Hjørring, hvor I finder alt fra gourmet til grillbar. I kan også køre ned langs kysten og gøre hold i kystbyerne. Her er der også masser af muligheder for at spise ude.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse